O nama (HRV)

Klapa Kartolina je acappella vokalna grupa koja promiče klapsko pjevanje – izvorno dalmatinsko pjevanje koje je upisano u UNESCO kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva. Riječ klapa u dalmatinskom dijalektu hrvatskog jezika označava „grupu prijatelja”, a kartolina znači „razglednica”.

Klapa djeluje u gradu Windsoru, Ontario, Kanada i pridružena je Hrvatskoj katoličkoj župi Sv. Franjo Asiški. Klapa Kartolina je osnovana 2013. godine, te je ostvarila brojne nastupe u Kanadi, USA i Hrvatskoj. Klapa je imala iznimnu čast nastupiti tri puta na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu; 2016. , 2019. i 2023. godine. Pod svojim okriljem imaju i žensku klapu Fritule, te mladu mušku klapu Berekin. Umjetnički voditelj svih sekcija i prvi sopran klape Kartolina je Višnja Tijardović, diplomirani operni pjevač, glazbenik i edukator sa diplomama Glazbene akademije u Zagrebu i University of Windsor, Kanada.

Klapa Kartolina je organizator prvog klapskog koncerta u Windsoru 2015. godine, koji je postao redoviti godišnji događaj na kojem nastupaju i razni gosti izvođači. Klapa je u proteklom periodu imala zadovoljstvo ugostiti slijedeće sastave na svojim koncertima u Kanadi: Klapa Krunik – Kučine HR, Klapa Maestral – Toronto, Due Dolci – Chicago, vokalni sastav Darbazi – Toronto, Klapa Kaše – Dubrovnik HR i Klapa Teranke – Pula HR. Članovi klape Kartolina nastupaju odjenuti u izvorne splitske nošnje, te i na taj način promiču i njeguju dalmatinsku i hrvatsku narodnu baštinu.