O nama (HRV)

Klapa Kartolina je a cappella vokalna grupa koja promiče klapsko pjevanje – tradicionalno dalmatinsko pjevanje koje je upisano u UNESCO kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva. Riječ klapa u dalmatinskom dijalektu hrvatskog jezika označava „grupu prijatelja”, a kartolina znači „razglednica”.

Klapa djeluje u gradu Windsoru, Ontario, Kanada i pridružena je Hrvatskoj katoličkoj župi Sv. Franjo Asiški. Klapa Kartolina je osnovana 2013. godine od strane nekolicine glazbenih entuzijasta pod vodstvom Višnje Tijardović, te je do sada ostvarila brojne nastupe u Kanadi i Hrvatskoj. Klapa je nastupila u 2016. godini na više istaknutih koncerata klapske glazbe u Hrvatskoj, od kojih je najpoznatiji bio 50. Festival dalmatinskih klapa Omiš, kao gost izvođač.

Klapa Kartolina je organizator prvog klapskog koncerta u Windsoru 2015. godine, u Umjetničkoj galeriji u Windsor-u, koji je postao redoviti godišnji događaj, te na kojem nastupaju i gosti izvođači. Klapa ima pod svojim okriljem žensku klapu Fritule i dječju mušku klapu Berekin, koje su također pod vodstvom Višnje Tijardović.