The first five years / Prvih pet godina

Five years ago on November 8th, a group of friends gathered to form Klapa Kartolina. This was the very first time klapa songs were practiced and sung in our Croatian parish in Windsor, Canada. Since that date, a lot of singing, traveling and friendly gatherings have been done. Here, where there wasn’t much of this Dalmatian and Croatian tradition, now has two ensembles; Kartolina and Fritule keep this invaluable part of our heritage alive, far away from the Croatian homeland. The anniversaries are to celebrate but also to reflect and to review past work. This experience made a positive difference in our lives and brought something new to our community. We enjoy what we do and we plan to continue singing and preserving our culture. Therefore, we are looking forward to another five years of singing klapa songs and more!
Please see our web page below for a photo retrospective of these past five years and our Vimeo page for videos. Many of our dear new and old friends are shown in these photos and we hope that we will have a chance to get together with all in the future as well!


Prije pet godina, dana 8. studenog, grupa prijatelja se okupila kako bi osnovali klapu Kartolina. Po prvi put klapske pjesme su se zapjevale i uvježbavale u našoj hrvatskoj župi u Windsoru u Kanadi. Od toga dana ispjevalo se puno pjesama, putovalo se puno, a bilo je i bezbroj ugodnih i prijateljskih druženja. Tamo gdje nije bilo te dalmatinske i hrvatske tradicije, sada su dva ansambla; Kartolina i Fritule, koji čuvaju ovaj vrijedni dio naše baštine daleko od Hrvatske domovine. Obljetnice su za proslavljivanje, ali i da nas potaknu na razmišljanje i osvrt na učinjeno. Trebamo se upitati je li naš rad čini pozitivan pomak u našim životima i u našim zajednicama, te je li nalazimo zadovoljstvo u onome što radimo? S obzirom da su naši odgovori potvrdni, svakako imamo namjeru nastaviti s onim što radimo. Stoga se unprijed radujemo pjevanju klapskih pjesama i slijedećih pet godina, a i dalje!
Pozivamo vas da pogledate našu web stranicu u nastavku, gdje je prikazana foto retrospektiva naših proteklih pet godina, te našu Vimeo stranicu sa videozapisima. Na fotografijama su mnogi naši dragi novi i stari prijatelji, te se nadamo i budućim druženjima sa svima!

To be continued / Nastavlja se ..